Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Äntligen är det grillsäsong igen. I år vill vi hjälpa dig att briljera lite extra när du bjuder dina gäster på grillfest. Det tycker vi att du gör genom att bjuda på ditt hemgjorda grillsmör. Vi har fått hjälp av våra kompisar på Gunnarshögs Gård och nedan hittar du våra tre bästa tips på riktigt gott grillsmör. De går supersnabbt att tillaga men gör hela skillnaden vid middagsbordet.
Grillsmör med smak av vitlök
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 msk vitlöksolja
- ½ hackad rödlök
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk rödvin
- Salt och peppar
Gör så här
1. Sjud löken tillsammans med vin och vinäger tills all vätska kokat in. Låt svalna.
2. Vispa ihop med smör i en bunke.
3. Salta och peppra.
4. Forma smörblandningen till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.
Grillsmör med smak av ramslök och persilja
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 msk ramslöksolja
- En bunt finhackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här
1. Börja med att röra samman rumsvarmt smör, hackad persilja och ramslöksolja i en bunke.
2. Smaka av med salt och peppar
3. Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.
Grillsmör med smak av basilika och soltorkad tomat
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 msk basilikaolja
- 100 g hackad soltorkad tomat
- 40 g riven parmesanost eller Västerbottenost
- Salt och peppar
Gör så här
1. Rör ihop rumsvarmt smör, basilikaolja, hackad soltorkad tomat och riven ost i en bunke.
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.