Finns det något härligare än att komma hem efter en lång vecka på jobbet och känna doften av pizza i köket? Nää vi tror nog inte det. Den här smarriga pizzan passar perfekt för dig som tröttnat på den klassiska vesuvion och är sugen på att testa något nytt och fräscht. Try it, you will like it!

Ingredienser

Pizzadeg 750 g, räcker till ca 6 långpannor

  • Ca 400 g vetemjöl
  • 5 g jäst
  • 10 g socker
  • 15 g salt
  • 1 dl olivolja
  • Ca 2 dl kallt vatten

Fyllning

  • Zucchini, tunna skivor på längden i mandolin
  • Hjärtsallad, delad i tunna klyftor
  • Blomkålshuvud (del av), skiva tunt
  • Körsbärstomater, dela
  • Rödlök, hackad
  • Pressad lime
  • Brieost, skivad

Räkröra

  • Räkor
  • Crème fraiche
  • Osötad Dijonsenap
  • Salt
  • Pressad lime
  • Andalimanpeppar från Herbaria

Korianderolja

Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller köksmaskin med degblandaren monterad (maskinen behöver ha en kraftig motor)

2. Tillsätt vatten och olja under tiden maskinen går.

3. Blanda till en blank slät deg, täck den med en fuktig duk och låt den vila i kylskåpet tills den ska användas, gärna ett dygn eller mer (du kan använda den direkt men resultatet blir absolut bäst om den får vila).

4. Fortsätt genom att blanda samman alla ingredienser som ingår i räkröran, låt sedan vila i kylskåpet.

5. När du ställt räkröran i kylen är det dags att börja med koriander-oljan. Mixa koriandern med olivolja tills du får en helt jämn illgrön olja. Smaka därefter av med salt och mortlad andalimanpeppar.

6. När din pizzadeg vilat klar är det dags att kavla ut den tunt på en ugnsplåt.

7. Fördela sedan fyllningen på pizzabottnen, börja med rödlöken och fyll på med resten. Grädda mitt i 350 grader varm ugn.

8. Garnera den gräddade pizzan med små salladsblad fyllda med räkblandningen och ringla över korianderolja. Pressa över lime eller servera med limeklyftor.