Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Muuuuums kommer dina gäster att sjunga i kör när du bjuder på denna krämiga tårta med pekannötter och kokos. Tårtan är inte bara smarrig, den är även enkel att göra. Och skulle det bli rester över går de bra att spara i kylen och äta dagen efter. En riktig toppentårta.
Ingredienser
Räcker till ca 6-8 bitar
Tårta
- 5 st medjooldadlar, urkärnade
- 3 dl Bovetegranola Kakao & Kokos
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk, à 210 ml
- 1 burk Pekan & Kokos Spread, à 180 g
- 1 nypa salt
Till servering
- Pekannötter
- Vispad Kokosgrädde Vispbar 32% fett
- 1 nypa Äkta Vaniljpulver
- Färsk mynta
Gör så här
1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i bovetegranola och mixa snabbt ihop till en botten. Det gör inget om det är lite bitar kvar.
2. Tryck ut den i en springform, ca. 18 cm. Blanda sedan kondenserad kokosmjölk med pekan & kokosspread till en jämn smet och häll över botten. Ställ in i kylen för att stelna i ca. en timme.
3. Vispa kokosgrädde och smaksätt med vaniljpulver.
4. Vid servering, dekorera tårtan med pekannötter, myntablad och ringla eventuellt lite pekan & kokos spread över. Servera tårtan med en klick vispade kokosgrädde.
Detta recept är lånat från våra vänner på Renée Voltaire.