Ibland är det inte alltid så lätt att hinna laga ordentlig mat på vardagarna. Därför gav vi oss in i köket och slängde ihop ett enkelt pastarecept som bara tar ca 20 minuter att slänga ihop. Vad det blev? En svinmustig pasta med tomatsås. Låt dig väl smaka!

Ingredienser

Räcker till 2 portioner

Gör så här

1. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Medan du hackar löken hettar du upp en panna eller kastrull.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja i den heta pannan eller kastrullen.

3. När löken börjar få färg lägger du i buljongtärningen, häller i de hela, skalade tomaterna och klickar i tomatpuré efter smak. Full den tomma burken med tomaterna och häll i vatten. Salta och peppra efter smak. Slå på extra olivolja, om du vill. Låt puttra på medelvärme i minst 20 min. Som vanligt när vi snackar tomatsås blir den bättre ju längre den puttrar.

4. Koka upp pastavatten, det vill säga vatten och rikligt med salt. När pastan kokat färdig häll av den och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll över tomatsåsen och bladspenat. Rör om.

5. Lägg upp på en tallrik. Strö bjästflingor över anrättningen, peppra nymalen svartpeppar och ringla lite olivolja. Dekorera med färsk basilika.