Sidsel Löyche

Sidsel Löyche testar

Vi lät vår kompis, skönhetsskribenten Sidsel Löyche, testa och recensera intimoljor från Lip Organic Intimate Care.


Ekologisk hudvård gör gott för hela kroppen, även intimområdet. Lip Organic Intimate Care skapar naturliga produkter som tillför fukt, motverkar infektioner och vårdar efter rakning.

Dessa svensktillverkade oljor är veganska och 94% ekologiska för att ge dig bästa möjliga intimrakning som dessutom vårdar de känsliga slemhinnorna. Ett gammalt husmorstips mot svampinfektion är att tvätta med just olja, och överlag är det en god idé att undvika tvål i underlivet då det snarare kan irritera och skapa obalans än göra gott.

Jag har testat en rakolja med mynta och ylang ylang. Produkten ger en nära och slät rakning; huden skyddas samtidigt som röda prickar och skärsår förhindras. Oljan doftar svagt av mynta och kyler huden på ett behagligt sätt. Jag brukar inte använda någon produkt alls vid rakning, och upplever helt klart en förbättring i hur återfuktad och len huden känns när jag använt oljan.

Olja som gör gott i både sov- och badrummet

Jag testade även en tvättolja med havtorn och fragonia som kan användas dagligen istället för tvål. Lip Organic Intimate Care har även en variant med havre och bomullsblomma.

Havtron håller slemhinnorna återfuktade och friska alltmedan fragonia motverkar svamp. Oljan kan även användas efter rakning eller vaxning för att förhindra röda prickar och inåtvända hårstrån. Viktigt dock att inte ta fel här; denna olja ska inte användas vid rakning då den täpper till hyveln! Efter användning känns huden återfuktad relativt länge men oljan ger helt klart ett bättre resultat om den appliceras när du har möjlighet att glida runt naken en stund så att huden får absorbera produkten och dess goda egenskaper innan den kommer i kontakt med underkläder.

Då denna produkt är framtagen för att göra gott för underlivet, och dessutom är oljebaserad funkar den också att använda som glidmedel. Var dock uppmärksam på att oljebaserade produkter likt denna kan förstöra latexkondomer så undvik att använda oljan vid sex om du skyddar dig med dem.

Överlag är jag tillfreds med dessa snyggt designade produkter som numera har en given plats i både sov - och badrummet.