Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Våra kompisar Lina och Sanna slutar inte att imponera på oss. De här pumpaflätorna med quinoa, apelsin och tamari är perfekta för dig som har vegetarisk måndag som en del av ditt nyårslöfte. Eller för dig som bara är sugen på en riktigt smarrig middag.
Ingredienser
Räcker till ca 4 flätor.
Tillagningstid: ca 30 minuter.
- ½ Pumpa
- Olivolja, salt och peppar
- 5 dl kokt svart quinoa
- 2 dl kokta svarta bönor
- 2 msk hasselnötter
- ½ ekologisk apelsin
- 1 ½ msk tamarisoja
- 1 ½ msk balsamvinäger
- 1 tsk timjan
- 2 nypor chiliflakes
- Svartpeppar
- 2 msk kakaonibs
- chokladbasilika
Gör så här
1. Skala pumpan och använd en grönsakssvarv för att göra långa trådar av den.
2. Gör flätor med ca 5 trådar i varje flät-längd. Rulla sedan ihop till en cirkel.
3. Pensla på lite olivolja, salta och peppra. In i ugnen på 175 grader i ca 5-10 minuter.
4. Blanda apelsinzest och juice med tamari, balsamvinäger, timjan, chiliflakes och peppar.
5. Häll över quinoan och blanda med bönorna.
6. Rosta hasselnötterna. Lägg sedan quinoasallad i varje pumpa-cirkel och toppa med hasselnötter, kakaonibs och chokladbasilika.