Äntligen börjar våren anas i luften, känslan av pånyttfödelse smyger sig på och levnadsglädjen pockar på uppmärksamheten. Utanför fönstret tittar solen fram, fågelkvitter sorlar genom vinden och våren spritter i kroppen. Precis den känslan, den vill vi ska återspegla sig i vårt yttre. Så här är den. Vårens guide till den hetaste makeup-trenden – Pink Power.

Vi skriver 2018 och vårens stora makeup-trend är Pink Power. Om det är fortsättningen på #Me Too-rörelsen eller att F! är på frammarsch eller bara att den rosa nyansen är najs låter vi vara osagt. Den är hursomhelst vårens färg. Och det är en färg som känns fräsch och livsbejakande. Utmärkt för vårens fester och kalas.

Hitta din rosa nyans

Det finns en rosa nyans för alla och det gäller att hitta den som passar din hudton. Risken är annars att kontrasten blir för stark mellan din hudton och den rosa färg du valt och resultatet kan då bli att din make känns manierad och konstlad. Fast om det är en sådan look du vill ha, go for it. Allt är tillåtet. Det enda som är otillåtet är att hämma fantasin och kreativiteten. Gör som du själv vill. Var en Grynet. Men om du ändå vill ha några enkla riktlinjer kommer några här.

För dig med ljusare hudton

För dig med ljus, ljus hud passar lätta, ljust rosa nyanser som skapar en sofistikerad look med lätt markerade kindben, läppar och ögon. Vill du ha en starkare kontrast välj, obviously, en mörkare nyans. Då får du tydligt markerade drag som definitivt kommer dra beundrande blickar till sig.

För dig med mörkare hudton

De ceriserosa nyanserna är härliga för dig med mörkare hudton. Med en ceriserosa nyans får du en svalt elegant look som får dig att skimra på vårens första sommarvarma kvällar. Matchar du ceriserosa kinder med röda läppar får du garanterat vårens hetaste kontrast.

Så haka på Pink Power-trenden, på med Vansen och ut i vårsolen. Gudarna ska veta att vi har längtat efter ljuset.