Noughtys produkter är fria från både silikoner och sulfater och innehåller istället naturliga tensider för att rengöra ditt hår. De är alltså både snälla mot ditt hår och mot vår miljö. Vi är glada att våra vänner på Noughty har delat med sig av sina bästa tips kring hur man ska tänka när man vill byta till naturliga hårvårdsprodukter.

1. Ha tålamod

Att byta från konventionell till naturlig hårvård är inte något som bara sker genom en första tvätt. Konventionella hårvårdsprodukter innehåller nämligen ingredienser som ofta lämnar rester på dina hårstrån. Dessa tar ett par tvättar att bli av med och våra kompisar på Noughty rekommenderar därför att du ger naturliga hårvårdsprodukter minst 8 tvättar innan du utvärderar. De lovar att du inte kommer att ångra dig.

2. Hejdå till stora bubblor

Eftersom naturliga hårvårdsprodukter är uppbyggda på andra ingredienser än konventionella produkter kommer de inte att löddra lika mycket. Men det är inget du behöver skrämmas av, ditt hår blir rent ändå.

3. Snälla ingredienser

Naturliga schampon och balsam innehåller ingredienser som är snälla, både mot din kropp och mot vår miljö.

4. Aktivera schampot

För att få ut det mesta av ett sulfatfritt schampo behöver du aktivera det före användning. Det gör du genom att klämma ut en liten mängd produkt i din handflata, addera vatten och gnid därefter händerna mot varandra innan du arbetar in produkten i ditt blöta hår.

5. Less is more

Så är det, förutom när det gäller vatten. Noughtys tips är att börja med en liten mängd schampo, aktivera produkten och därefter addera mer schampo om du känner att det behövs. Tricket är istället att addera mycket vatten.

6. Kvalitet

Sist men inte minst. Du behöver aldrig vara rädd för att tumma på resultatet, i alla fall inte om du väljer Noughtys produkter. Stå ut de där första tvättarna tills restprodukterna från ditt gamla schampo är borttvättade och du kommer att få ett starkt, friskt och skinande hår!