Även de bästa, starkaste super-mammorna behöver få sin skönhetssömn. Se till att unna din fantastiska mamma en sovmorgon på Mors Dag och väck henne med en god och hälsosam frukost. För det är hon väl värd? Mors dag börjar närma sig med stormsteg och vi på Happy Green ger dig de bästa tipsen för att lyckas skapa en superfrukost till din mamma.

Bananpannkakor - Ett vinnande koncept

Bananpannkakor är inte bara enkla att göra. De är supergoda, mättande och kan göras på tusentals olika sätt beroende på vad som faller din mamma in i smaken.

Grundreceptet för 2 personer är 4 ägg och 2 mosade bananer tillsammans med 1 krm salt som sedan steks till små plättar. MEN låt oss sätta en tvist på det och ge din mamma de godaste bananpannkakor hon någonsin har och kommer ha ätit.

Gör så här

  1. Mosa 2 bananer i en skål
  2. Blanda ner de 4 äggen och saltet

BOM! - där har du grunden och här kommer alternativ för att göra de ännu lite bättre:

Tillsätt en smak som du älskar, kanske vaniljpulver, kardemumma eller kanel? Häll i den mängd du önskar - men med vår erfarenhet så rekommenderar vi att du inte snålar.

Kanske ska ni ut på en härlig PowerWalk efter frukosten? Då är vårt tips att tillsätta fiberhavregryn för att få ännu lite mer mättande bananpannkakor. Låt gärna smeten stå och dra en liten stund innan du steker pannkakorna då.

Stek gärna bananpannkakorna i kokosfett istället för smör eller olja. Det ger en himmelsk god smak och är dessutom ett nyttigare alternativ, win win.

Sist men inte minst - Topping! Precis som glass blir godare med karamellsås så blir dina bananpannkakor ännu bättre med en topping. Toppa bananpannkakorna med det din mamma tycker om. Det mesta funkar. Blåbär, hallon, mango, jordgubbar, torkade superbär eller kokosflingor. Vill du dessutom lyxa till det ännu lite för din mamma, så varför inte lite lönnsirap, kvarg eller nutella? Valet är fritt och det är bara din fantasi och din mammas smaklökar som sätter stopp för vad bananpannkakorna ska serveras med.

Till Mors dag kampanjen