Underlivsbesvär är dessvärre något som är ett problem hos väldigt många kvinnor och de allra flesta kvinnor eller vagina-bärare drabbas av underlivsbesvär någon gång under sin livstid. Det påverkar såväl humör som samliv och det sociala livet. Här är några tips som kan hjälpa dig att få en happy vagina.

Många upplever idag besvär i underlivet i form av torrhet, klåda, sveda, återkommande svampinfektion, rubbat pH-värde eller smärta vid samlag. Enligt Sjukvårdsupplysningen lider 3 av 4 kvinnor av någon av ovanstående underlivsbesvär så har du erfarenhet av någon eller några av dem är du knappast ensam. Även om vi inte så ofta talar om dem.

Rengöring är nyckeln

Många av de problem som upplevs i underlivet är kopplade till hur vi rengör det. När vi tvättar underlivet med en tvålbaserad rengöringsprodukt, oavsett hur milda de påstås vara, rubbas det naturliga skyddet i underlivet och pH-balansen blir basiskt istället för sur. Det gör huden mer mottaglig för svamp och bakterier, vilket kan leda till en ond spiral som kan vara svår att komma ur.

Därför är det mycket bättre att tvätta sig med en rengöringsolja som har fördelen att den tvättar rent samtidigt som den vårdar de känsliga slemhinnorna och bevarar pH-balansen intakt.

Lip Organic

Torra slemhinnor

Om du upplever en torrhet i underlivet, till exempel att det skaver och smärtar kan det hjälpa att smörja in både yttre och inre blygdläppar med en vegetabilisk olja. Havtornsolja är då den olja som brukar rekommenderas då fettsyresammansättningen är bra för slemhinnorna i kroppen.

Rakning

Många rakar underlivet och de allra flesta har antagligen upplevt stramhet och irriterad hud i samband med rakningen. Vår rekommendation här är att byta ut vatten eller rakskum mot en rakolja som ger en mjukare och slätare rakning och som dessutom bidrar till att minska irritationer. Ytterligare en fördel är att en rakolja inte löddrar vilket gör att du ser var du rakar. Fiffigt värre. 

Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig en bit på vägen mot en bättre vardag med en Happy vagina. Vissa hävdar till och med att en happy vagina = happy life.