Egenskaper

Ekologisk Glutenfri Vegetarisk

Certifieringar

EU-ekologisk

Dadlar Medjool, 500g ekologisk

Happy Green
119 kr
  • Köp 3 för 110 kr /st och spara 8%
I Lager Fri frakt vid köp från 599 kr Öppet köp 14 dagar Beställ före 12:00 så skickas paketet idag

Egenskaper

Ekologisk Glutenfri Vegetarisk

Certifieringar

EU-ekologisk
  • Ekologiska medjooldadlar
  • Utmärkt alternativ till vitt socker
  • Mjuka & saftiga

Happy Green Dadlar Medjool – Ekologiska medjooldadlar

Medjooldadlar sägs vara de mest eminenta i hela dadelsläktet med sina saftiga och karamelliga egenskaper och har i årtusenden setts som en lyxvara. Vad som skiljer dadlarna från andra är dessutom dess storlek då de blir runt 6 centimeter långa. Dadlarna växer på blommande dadelpalmer som kan växa sig upp till 35 meter höga och just medjooldadlar kräver optimala förutsättningar vad gäller ljus, vatten och tid. Våra ekologiska medjooldadlar kommer från Mellanöstern och har plockats med omsorg efter att de uppnått perfekt färg och form. När dadlarna är färska har de en gul färg och fast struktur men när de torkat får de sin mörkare färg och saftiga konsistens och är redo att plockas, förpackas och skickas hem till dig!

Användning av Happy Green Dadlar Medjool

Dessa läckerheter är en ren och skär njutning att mumsa på precis som de är med sin karamelliga ton och ljuvliga saftighet. De funkar även utmärkt att baka olika raw-bakverk med och kan med fördel även ersätta det vita sockret i exempelvis chokladbollar eller i en hemgjord kolasås. Även i saltare sammanhang fungerar denna söta, torkade frukt fint - låt dadeln göra en god och krämig ost sällskap och låt dina smaklökar dansa tango!

Dadlar Medjool*. *=ekologisk ingrediens. Kan innehålla spår av GLUTEN, SOJABÖNOR, SESAMFRÖN, JORDNÖTTER och andra NÖTTER. Förvaras i rumstemperatur, undvik solljus.
NäringsvärdePer 100 gPer förpackning (500 g)
Energi1279 kJ6395 kJ
Energi306 kcal1530 kcal
Fett0,3 g1,5 g
- varav mättat fett0,2 g1 g
Kolhydrater71 g355 g
- varav sockerarter65,5 g327,5 g
Fibrer *5,5 g27,5 g
Protein2 g10 g
Salt0 g0 g
Lägsta pris 30 dagar 119 kr