Bruns handgjorda hårvårdsprodukter nere från Skåne ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi tycker att produkterna är grymma, och tjejerna bakom produkterna lika så. Att lyckas välja rätt produkter kan för en nybörjare kännas svårt. Därför har vi satt samman en guide som hjälper dig att välja rätt schampo och balsam från Bruns.

Hårtyp: normalt till torrt hår

Nr 01 - Harmonisk Kokos

Schampo nr 01 passar dig med normalt till torrt hår väldigt väl. Har du dessutom fina strån och önskar ett mjukt och luftigt resultat är schampo nr 01 en perfekt match för dig. Kombinera med balsam nr 01 för bästa resultat. Meeen hur doftar det då? Vi skulle beskriva doften som frisk med inslag av kardemumma, kokos och apelsin. Om du frågar oss är doften är helt otrolig och snudd på beroendeframkallande. Vår absoluta favorit!

Hårtyp: torrt och frissigt

Nr 02 - Kryddig Jasmin

Schampo nr 02 hjälper grova hårstrån att bli mjuka och följsamma samt boostar håret med fukt tack vare sitt innehåll av ekologisk jojobaolja. Det är därför det ultimata schampot för dig med torrt och frissigt hår. Förslagsvis kombinerar du schampot med balsam nr 02 som skyddar, ger håret näring och tillför glans. Nr 02 är även det perfekta schampot för dig som inte tvättar håret så ofta och därför önskar ett resultat som håller länge.

Nr 07 - Oparfymerat

Nr 07 är Bruns oparfymerade variant av nr 02. Det innehåller mest fukt av alla deras schampon och är därför toppen för dig med torra och frissiga toppar. Schampot innehåller ekologisk jojobaolja som ger vård till hår och hårbotten samt ekologiskt guarnmjöl som ger fyllighet till håret. Produkten är certifierad av AllergyCertified och är ofta en favorit hos kunder med psoriasis och eksem. Önskar du ett balsam att kombinera med rekommenderar vi balsam nr 03 som också är oparfymerat.

Hårtyp: fett hår/fet hårbotten

Nr 04 – Detox Magisk Citrus 

Bruns detox-schampo är perfekt för dig med fett hår eftersom det är djuprengörande och får bort alla beläggningar på håret. En riktigt grym produkt som dessutom tar dig med på en doftresa till en dal av citrusträd kantade av myntablad. Härligt va? Eftersom att detoxschampot rengör väldigt grundligt kan håret kännas något strävt efteråt. Därför föreslår vi att du kombinerar schampo nr 04 med balsam nr 04. Då återfår håret sin följsamhet och glans.

Nr 05 – Oparfymerad detox

Schampo nr 05 har precis samma effekt som schampo nummer 04 men med skillnaden att den här varianten är oparfymerad. Schampot är framtaget med omtanke för dig som har allergi mot eteriska oljor, har en känslig hårbotten, eller för dig som helt enkelt föredrar doftfritt. Önskar du ett oparfymerat balsam att kombinera schampot med rekommenderar vi balsam nr 03.

Hårtyp: känslig eller har mjäll

Nr 03 – Oparfymerat

Är du känslig mot produkter som doftar eller har en känslig hårbotten är Schampo nr 03 det schampo som passar dig bäst. Schampot är även perfekt att använda på barn då det är anpassat för de allra känsligaste. Produkten innehåller ekologisk jojobaolja som lugnar irriterad hårbotten och motverkar mjäll. Vi rekommenderar att du kombinerar med balsam nr 03 för bästa effekt. Fun fact om balsam nr 03 är att det är en multiprodukt som även kan användas som make-up remover, bodylotion och rakkräm. Big like!

Hårtyp: blonderat eller grått

Nr 24 – Blond Skönhet

Schampo nr 24 är ett schampo som neutraliserar gula toner i blonda och gråa hår. Det tillför även rikligt med fukt samtidigt som det ger håret glans. På vårt kontor är schampo nr 24 känt som en skänk från ovan till alla blondiner. Vårt tips är att använda produkten som en inpackning på torrt hår för allra bästa effekt. En fördel med det här schampot jämfört med konventionella silverschampon är att det går att använda vid varje tvätt då det är milt och snällt mot håret. Och som ett extra plus i kanten slår det faktiskt konventionella silverschampon med hästlängder. Det är riktigt bra, we love it! Vill du kombinera med ett balsam rekommenderas balsam nr 24. Även det speciellt anpassat för blonda och gråa hår.

Färgat hår

Bruns har inget speciellt schampo och balsam för färgade hår. Det fina med deras produkter är att alla schampo och balsam fungerar att använda även på färgade hår. Du väljer därför schampo och balsam helt och hållet utifrån din hårtyp.