Recepten presenteras i samarbete med Fridas Kök. Frida Martis driver bloggen och Instagramprofilen Fridas Kök där hon vill inspirera till det som hon brinner för – matlagning och bakning. Vi gav Frida ett gäng ekologiska och hälsosamma ingredienser och hon fick skapa fyra härliga frukostrecept. Och vilken frukost det blev! Vad sägs om härlig Iced Matcha Mint Latte, Choco Coco Chiapudding, Exotic Overnight Oats och Baobao Bowl. Det är bara att läsa, njuta och planera din egen lyxiga eko-frukost.

Iced Matcha Mint Latte

Iced Matcha Mint Latte

Gör så här: Häll 1 tsk matcha pulver i vardera glas. Blanda till en pasta med några droppar vatten. Se till så att det inte bildas några klumpar.
Mixa mandelmjölken tillsammans med agavesirap, myntan och vaniljpulvret.
Fyll glasen med is och häll på mjölkblandningen. Rör om och dekorera med en kvist mynta.

Choco Coco Chiapudding

Choco Coco Chiapudding

2 portioner

Topping

Gör så här: Dagen innan: blanda chiafrön med kokosdryck, agavesirap och vaniljpulver och häll över i 2 burkar med lock. Rör om efter ca 10 min igen. Låt stå i kylen över natten.
Toppa chiapuddingen med vispad kokosgrädde, banan, kakaonibs, chiafrön och kokoschips.

Exotic Overnight Oats

Exotic Overnight Oats

2 portioner

Topping

Gör så här: Dagen innan: Blanda havregryn, kokosmjölk, vatten, granatäppelpulver och vaniljpulver. Dela upp smeten i varsitt glas eller burk. Låt stå i kylen över natten.
Toppa oatsen med passionsfrukt, banan, hallon, körsbär, granatäppelpulver, mynta, kokoschips, penséer.

Baobab Bowl

Baobab Bowl

2 portioner

Topping

Gör så här: Mixa banan, ananas, mango, baobabpulver och apelsinjuice till en krömig smoothie. Fördela i 2 skålar och toppa med quinoapuffar, kakaonibs, hasselnötter, jordnötssmör, kokoschips och pumpakärnor.


Tack till Fridas Kök för samarbetet och fina bilder.