Nu har solen varit framme ett tag men kanske har du inte hunnit med att njuta i solen. Kanske vill du inte utsätta din hud för solen strålar? Eller kanske tillhör du majoriteten av den svenska befolkningen som mest blir röd? Oavsett av vilken anledning, eller av vilken orsak som gör att du inte har kunnat njuta i den värmande solen, som till slut ger oss en fin, gyllene solbrännan så har vi en enkel lösning för dig. Self-tanning.

Self-tanning eller brun utan sol som vi ofta kallar det är en produkt vi tycker de flesta borde ha i badrummet. Inte nog med att du snabbt och enkelt får en snygg brun nyans som du gradvis kan reglera till önskad effekt så är dagens self-tanning produkter säkra och enkla att använda.

Marknaden och utbudet för brun utan sol produkter växer ständigt och nu finns det ett flertal olika varianter du kan välja mellan, beroende på vad du själv föredrar och tycker är enklast. Brun utan sol finns i sprayer, mousse, kräm, lotion och olja. Alla brun utan sol produkter verkar olika men slutresultatet är oftast både fint och jämnt, oavsett vilken typ du använder dig av. Vissa produkter ska du skölja av efter en viss tid och vissa kan du lämna på huden. Vissa fortsätter utveckla en solbränna och ger också djupare nyans vid nästa applicering medan andra ger en lätt bronsfärg ganska direkt efter applicering.

Våra bästa tips för att lyckas

När du använder dig av self-tanning produkter är det viktigt att du tänker på tre steg som är betydande för att din applicering ska bli så jämn, trovärdig och fin som möjligt.

Exfoliera

Exfoliera din hud innan du applicerar din brun utan sol. Genom att göra ett ordentligt grundjobb med peeling och skrubb i duschen får du bort gammal, torr hud och döda hudceller som lätt bidrar till ett ojämnt resultat. När du peelar och skrubbar blir resultatet mycket jämnare och sitter betydligt längre om du investerar i denna förberedelse.

Smörj

Smörj, smörj, smörj. Var noga med att återfukta och smörj din hud med en fuktgivande lotion innan du använder din brun utan sol. Var extra noga med att smörja rikligt på utsatta områden, som armbågar, knän och fotknölar. Återfuktar du inte huden så blir den lätt torr och din brun utan sol riskera att snabbt trilla av och bli fläckig. Med återfuktning innan underlättar du dessutom appliceringen.

Tvätta

Glöm inte tvätta händerna. Även om tiden är förbi då brun utan sol gav oranga ben och randiga armar så är det inte särskilt snygg med solbränna i handflatan. Tvätta händerna noga efter applicering, särskilt insidan, med tvål och vatten efter användning av self-tanning produkter.