Superenkla & oemotståndligt goda chokladpraliner fyllda med kokosgrädde & jordnötscreme. Det vattnas i munnen bara av att läsa den meningen. Dessa praliner är lika goda till kvällstéet i soffan som över lyxigt bubblig kombucha. Eller varför inte som present till någon du tycker extra mycket om?

Du behöver

1 silikonform med ca 12st formar

Liten matberedare eller mixer

Ingredienser

Jordnötscreme:

Gör så här

1. Ställ in kokosmjölken i kylen ett par timmar eller ca 20-30 min i frysen, så att fettet separeras från vätskan.

2. Bryt chokladen i en skål och smält över vattenbad.

3. När chokladen är flytande häll över i de små formarna. Se till så att chokladen täcker insidan av formarna då detta kommer bli som ett skal. Håll formen upp och ner över din skål och låt överflödig choklad rinna tillbaka ner i skålen samt skrapa av kanten. Ställ in formen i frysen ca 10 min så att skalen stelnar.

4. Samtidigt som skalen stelnar i frysen, gör jordnötscremen. Smält kokosoljan över vattenbad.

5. Mixa därefter ihop alla ingredienser till jordnötscremen till en len tjock smet.

6. Ta fram den kylda kokosmjölken. Använd bara kokosgrädden som är det feta som nu ska ha stelnat ihop till en krämig klump och vara helt separerat från den genomskinliga vätskan. Spara överbliven kokosmjölk i kylen till matlagning eller smoothies!

7. Ta fram silikonformen ur frysen. Kolla så chokladskalen har stelnat helt. Klicka sedan i lite kokosgrädde i varje form. Tryck lite lätt i ca 1-2 jordnötter ovanpå grädden. Fyll resten av formen med jordnötscremen men spara lite plats på toppen så det bara är fyllt till ca 80%.

8. Häll på det sista av den smälta chokladen ovanpå cremen för att fylla till 100% och sluta pralinen.

9. Skrapa försiktigt bort överflödig choklad och för att få en jämn botten. Pudra lakritspulver på bottnarna. Ställ in i frysen ca 30 min så att pralinerna fryser helt, tryck sedan ut dom ur formarna och lägg över i en burk med lock som du kan förvara i frysen.

Tina ca 15 min i rumstemperatur innan de ska ätas.