Att den vegetabiliska, kallpressade arganoljan snabbt har blivit en favoritprodukt i många badrumsskåp har vi full förståelse för. Listan med positiva egenskaper kan göras lång och fördelarna med oljan är många. Arganolja kan användas outspädd i ansiktet och på kroppen - för att fylla samma funktion som en dag- och nattkräm eller kroppsolja. Det fungerar lika fint att spä ut din dag- och nattkräm med några droppar av oljan för att ge din hud en liten extra boost. Inte nog med att den näringsrika, unika oljan fungerar perfekt för huden så har den fler användningsområden. Känns dina läppar torra - arganolja. Har du spruckna nagelband - arganolja. Har du torra hälar - arganolja. Är ditt hårt torrt - arganolja. Behöver du avlägsna döda hudceller - arganolja blandat med rörsocker. Vill du använda en naturlig massageolja - arganolja. Ni ser ju. Användningsområdena är fler än vad man kan tro. En superolja helt enkelt.

Arganolja för huden

Vi har ju redan nämnt att den unika oljan är fantastisk på många sätt och vis. Speciellt för huden. Arganoljan är en återfuktande och mjukgörande olja som lätt absorberas av huden och gör underverk. Har du en torr hud hjälper arganoljan till att göra din hy len och mjuk igen. Lider du istället av fet och oljig hud är oljan minst lika användbar. Arganoljans ena egenskap är att den hjälper huden att motverka överproduktion av talg, vilket är en bidragande orsak till fet hy. Dessutom är arganolja naturligt rikt på antioxidanter som vitamin E och fettsyror som Omega-6. E-vitamin gör att oljan motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Omega-6 har en antiinflammatorisk effekt som anses vara till hjälp för att lindra problemhud som acne, psoriasis och eksem. Med arganoljan kan du verkligen få allt i ett. Oavsett vad du har för hudtyp.

När du tar hand om din hud och hjälper till med en riklig återfuktning bevarar du hudens fukt och hudens elasticitet förbättras. En återfuktad hud minskar uppkomsten av fina linjer, behåller sin lyster och ser fräsch ut. Så - boosta din hud med fukt. Boosta din hud med naturliga råvaror och undvik syntetiska kemikalier och tillsatser. Boosta din hud med arganolja, enklare än så blir det inte.

Arganolja för håret

Precis som arganoljan kan ersätta många hudvårdsprodukter kan den också ersätta flertal av de produkter du använder till håret. Arganolja är en naturlig olja som du kan använda som en stylingprodukt, hårolja, värmeskydd och som hårinpackning. Hur bra? Jättebra tycker vi. Det gör morgonrutinerna mycket smidigare. Plus att det endast är några få droppar som behövs för att du ska få tillräckligt med näring för att motverka torrt och frissigt hår. Istället lämnar oljan efter sig ett lent, mjukt och glansigt resultat. Applicerar du dessutom oljan innan det är dags för värmeverktyg så har du ett naturligt värmeskydd. Ännu bättre.

Eftersom att oljan är berikad med näring och vitaminer kan du med fördel använda den som en naturlig hårinpackning. Istället för massa syntetiska kemikalier och andra onödiga tillsatser som gör håret mjukt så räcker det att du applicerar en generös mängd av arganolja i håret. Massera oljan från hårbotten och ner till längderna och låt oljan sitta i under 45 min - 1 timme innan du sköljer ur den. Ta-da! Håret är nu mjukt, lent och glansigt.

Vi kan fortsätta prata om hur fantastisk denna naturliga olja är. Arganolja for the win är allt vi säger!