Allt du behöver för att skapa ditt hemmagym!

Hur många gånger har du tänkt att du ska gå till gymmet, men känt att tiden inte räcker till? Tid är ofta ett problem som är återkommande när det kommer till träning. Det är inte alltid enkelt att få livspusslet att gå ihop. Så varför inte göra det enkelt för dig och sätta ihop ditt egna gym där hemma istället för att stressa iväg till närmaste gym? När du skapar ditt egna hemmagym så kan du träna helt på dina egna villkor, i lugn och ro och ändå få de resultaten du som drömmer om.

Vad behöver jag för redskap i mitt hemmagym?

Det är kanske inte helt enkelt att veta vad du bör ha för redskap i sitt hemmagym. Det finns några basic redskap som vi tycker är bra att starta med, sen kan du alltid bygga på efterhand, utefter behov. Något som bra att ha med i bakhuvudet är att välja redskap som inte tar så stor plats och som är enkla att plocka undan när du får besök. Här har du en lista på vilka redskap som behövs till ditt hemmagym:

  • Gymboll
  • Hantlar
  • Gummiband
  • Kettlebell
  • Hopprep
  • Foamroller

Gymboll

Gymbollen, även kallad pilatesboll, är ett väl använt träningsredskap som du kan hitta på i stort sett alla gym och fitnessanläggningar, som passar perfekt i hemmagymmet. Med gymbollen kan du träna både balans, styrka, koordination. Bollen gör att din balans utmanas vilket innebär att du måste koppla på dina små, stabiliserande muskler. Med detta redskap garanterar vi att du kommer att få träningsvärk i muskler du inte visste att du hade. Då det ofta medföljer en pump, kan du enkelt ta ut luften och gömma undan bollen så fort du inte använder ditt hemmagym.

Hantlar

En riktigt klassiker och ett måste i hemmagymmet. Med hantlar har du möjlighet att träna hela kroppen, då det finns oändligt med övningar för olika typer av muskelgrupper. Vi rekommenderar att du har åtminstone ett par i samma vikt, men det är en fördel att ha flera vikter, då du inte är lika stark i alla kroppens muskler. Även hantlarna är enkla att plocka undan och lägga i garderoben vid de tillfällen då hemmagymmet inte används.

Gummiband

Gummiband är ett perfekt redskap att ha i sitt hemmagym. Bandet tar inte upp någon plats hemma och är dessutom enkelt att ta med sig i väskan. Att träna med gummiband är skonsamt för kroppen samtidigt som du utmanar stabiliteten i dina muskler. Du kan bygga upp musklerna långsamt med ett lättare motstånd utan att överbelasta kroppen. Gummibanden finns i många olika varianter och motstånd, så det gäller att hitta rätt gummiband som passar dig och de övningar du tänkt göra i ditt hemmagym.

Kettlebell

Kettlebellen är ett fantastiskt redskap! Det finns övningar för hela kroppen, där både din styrka och kondition sätts på prov. Många av övningarna utmanar också rörligheten och stabiliteten i axlar och rygg, vilket är utmärkt om man lider av stelhet och dålig hållning. Kettlebellswing är en välkänd explosiv övning där hela kroppen tränas. Både övre och nedre delen av ryggen, coremuskulaturen, sätet samt baksidan och framsidan av låret får jobba samtidigt som du får upp flåset. Perfekt att utöva i hemmagymmet!

Hopprep

Precis som gummibandet är hopprepet ett smidigt redskap att ha både i hemmagymmet och på resande fot. Hopprepet är enkelt att ha med sig och är mycket effektivt för den som vill träna kondition och spänst. När du hoppar med hopprep använder du hela kroppen samtidigt som du arbetar med koordination, balans och smidighet. Om man vill öka förbränningen är det bra att hoppa i olika tempon och stilar, t.ex. en fot, båda fötterna eller samtidigt som du joggar.

Foamroller

Sist men inte minst kommer foamrollern, som är ett utmärkt redskap att ha i sitt hemmagym. Detta är ett redskap som masserar och stretchar ut muskler och lindrar muskelspänningar. Foamrollern kan användas i flera olika syften, bl.a. för att massera, men även i rörlighetsövningar. Foamrollern är perfekt om du ofta har ont i ryggen, nacken eller andra delar av kroppen. Den passar utmärkt till dig som känner du dig stel i höfterna eller har spänningar i låren eller vaderna. För att få ett så bra resultat som möjligt med sin träning är det viktigt att du tar hand om sin kropp och sina muskler. Därför att foamrollern en viktig del för att skapa det kompletta hemmagymmet! Dessa redskap är en bra start för att komma igång med sin träning hemma. Vill du börja lite lätt kan du välja något redskap som du känner sig bekant med. Märker du att hemmaträning verkligen är något för dig är det bara att utöka med fler redskap efter hand. Nu kan tiden inte hindra dig längre, nu har du ett gym som finns tillgängligt precis när du vill helt på dina egna villkor!