Att lägga en make up som sitter bra hela dagen och håller även under kvällen är inte alltid det lättaste. Det finns risk för att maken lägger sig i veck eller att huden blir torr och flagnar under dagen. Men det finns enkla knep som gör att din make up sitter bra under hela dagen. Här är våra 5 bästa tips för den perfekta make up-basen.

1. Återfukta

Det är viktigt att huden är rejält återfuktad och det är det första du behöver tänka på. Huden mår bra av att vara ordentligt insmord och använd gärna ansiktsserum, kräm och olja. Om du upplever att huden känns klibbig testa att lägg på produkterna precis när du gått upp och sedan låter du dem sjunka in medan du äter frukost, klär dig, fixar håret och borstar tänderna.

2. Peela regelbundet

Om du har problem med att din hud flagar är det extra viktigt att du peelar huden regelbundet. Tänk dock på att inte använda en alltför grov peeling i ansiktet, då huden där är extra känslig. Sov också gärna med en extra näringsrik nattkräm eller alternativt en mjuk fuktmask. Om du väljer fuktmasken är det viktigt att den inte stelnar och är för reaktiv. Då masken ligger på under en längre tid är det viktigt att du väljer en ansiktsmask där du tål ingredienserna.

3. Investera i en bra primer

Det är viktigt med en bra primer så att din make sitter på plats och inte rör sig under dagen. En primer kan paradoxalt nog vara väldigt fet utan att den ger ett glansigt intryck och lite extra lyster är aldrig fel. En primer är värd att investera i då sminket sitter bättre och längre med ett finare och snyggare resultat som direkt följd.

4. Välj en foundation som passar din hudton

Foundation är själva grunden i din make. Den ska jämna ut huden och det är viktigt att den inte lägger sig som en kaka över hela ansiktet. Vi har alla olika preferenser och önskemål om hur täckande den ska vara. Men oavsett om du föredrar en flytande foundation, en mjuk kaka eller en mineralfoundation är det viktigt att du väljer en ton på din foundation som passar till just din hudton. Ett vanligt misstag som många gör är att de väljer en för mörk ton och följden blir att resultatet ser onaturligt ut. Se också till att välja en foundation utan onödiga tillsatser och helst utan talk. Talket torkar nämligen ut huden och gör också foundationen lägger sig i rynkor och veck.

5. Avsluta med en setting eller veil powder

Avsluta med fördel din make up-rutin med en setting eller veil powder. Och om du inte har testat innan kommer du inte ångra dig. Du kommer uppleva en fin finish som fulländar din look och som ser till att du inte råkar ut för en blank panna och haka. Helt enkelt väl värt att investera i en settingspray eller veil powder.

Till hudvård