Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
I samarbete med Sanna ger vi er ett recept på en vegansk brownie toppad med krämig mandelnutella. Receptet är både fritt från gluten och socker och brownierutorna är boostade med risprotein, vilket har gör att proteininnehållet höjs med 16 g. Amazing om du är ute efter ett nyttigare alternativ till brownie som du kan bjuda vänner och familj på.
Ingredienser
Räcker till ca 6 st brownies
- 1/2 dl cashewsmör (kan bytas till mandel eller annat nötsmör)
- 1/2 dl mandelsmör
- 3 msk risprotein
- 1 dl mandeldryck
- 3 msk fiber syrup gold
- 4 msk sukrin:1
- 1/2 dl rismjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- O,75 dl glutenfria havregryn
- 50 g sockerfri choklad
- 1 nypa salt
Mandelchoklad "mandelnutella" topping
- 2 msk mandelsmör
- 1 msk neutral kokosolja
- 1 msk sukrin:1
- 1/2 msk fiber syrup gold
- 15 g sockerfri choklad
- 1/2 msk mandeldryck
Serveringsförslag
1. Kokosgrädde
2. Jordgubbar
Gör så här
1. Lägg cashewsmör, mandelsmör, fiber sirap, mandeldryck och chokladen i en kastrull. Rör under tiden tills det blir en härlig, chokladig smet, tillsätt sedan Sukrin.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll över chokladblandningen.
3. Rör ihop ingredienserna och häll sedan i smeten i en ugnfast form iklädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
4. Låt brownien svalna helt
5. Till mandelnutellan blandar du alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme tills ingredienserna har smält.
6. Häll över mandelnutellan på brownien och ställ det sedan i kylskåp ca 1 h.
7. Dela upp brownien i lämpliga bitar, klicka på kokosgrädde och skiva på jordgubbar.
8. Njut av dina goda, lyxiga brownies.
Tack till Sanna för samarbetet och fina bilder.