Nyckelhålet

Nyckelhålet
Nyckelhålet är Livsmedelsverkets egna märkning för både förpackad och oförpackad mat och Nyckelhålet går att hitta på exempelvis färska och frysta grönsaker, på oljeflaskor, i brödhyllan, på flingpaketen och på färsk fisk och mat. Det som förenar mat och maträtter som har fått en Nyckelhålsmärkning är att det är ett nyttigare val i just den specifika livsmedelsgruppen. När du väljer varor märkta med Nyckelhålet vet du att livsmedlet uppfyller de regler som Livsmedelsverket satt upp. Reglerna beror innehållet av salt, socker, kostfibrer, fullkorn och typ av fett i en produkt. Då olika livsm...
Visa hela texten
edelsgrupper innehåller olika sorters näring, i olika mängd skiljer sig kraven åt för varje grupp – flingor jämförs därför med flingor, men inte med korv. När du väljer Nyckelhålsmärkta varor väljer du helt enkelt nyttigare och hälsosammare mat och maträtter.
Källa: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/text-pa-forpackning-markning/nyckelhalet

Saltå Kvarn är en av veteranerna inom ekologisk livsmedel. Sedan starten 1964 har naturen och ekologin legat Saltå Kvarn varmt om hjärtat. “Av det naturen ger och inget annat” är Saltå Kvarns filosofi, alla produkter är så naturligt förädlade som möjligt så att du kan känna smaken av det som naturen själv ger. Alla Saltå Kvarns produkter är ekologiska och producerade med minimal påverkan på miljö och djurliv. Saltå Kvarn erbjuder en rad olika hälsosamma livsmedel som gör det enklare för dig att göra hälsosammare val. Då alla produkter dessutom är ekologiska, gör det att du kan äta med ett gott samvete! I deras sortiment hittar vi torkade linser, böner, torkad frukt, nötter, oljor m.m. Här nedan finner du vårt urval av Saltå Kvarns breda ekologiska sortiment.

...

10 Varor

Stigande ordning

10 Varor

Stigande ordning