USDA Organic

USDA Organic
USDA är en certifiering som drivs av det amerikanska jordbruksverket och de certifierar ekologiska livsmedel och kosmetik. USDA-certifieringen finns i tre olika nivåer, vara två av dem medför att en produkt får bära en USDA-logo: 100% Organic: För att en produkt ska få den här nivån av USDA-certifieringen krävs att 100% av innehållet är ekologiskt, dock är vatten och koksalt undantaget. Organic 95%: För att en produkt ska erhålla den här USDA-nivån av certifieringen krävs att 95% av innehållet är ekologiskt, även här är vatten och koksalt undantaget. De sista 5% får endast bestå av ingredienser som finns på en lista med, av USDA, godkända ämnen.
Made With Organic Ingredients: På den här nivån krävs att minst 70% av innehållet är ekologiska ingredienser, varav tre av dem måste listas på förpackningen. Resterande 30% måste finns med på USDA-listan över godkända ingredienser. Produkter som når den här nivån får bära certifieringslogon, men inte USDA Organic-logon.
Källa: https://www.usda.gov/

Cultivator tillverkar ekologiska örthårfärger är växtbaserade, naturliga och fria från kemikalier. Hårfärgerna går inte in i stråna utan lägger sig som en yta runt dem, därför ger de även håret näring och gör det glansigt och vackert. Cultivators har certifieringar som Ecocert Cosmos Organic, USDA organic och Cruelty Free.

9 Varor

Stigande ordning

9 Varor

Stigande ordning