Sidsel Löyche

Sidsel Löyche testar

Vi lät vår kompis, skönhetsskribenten Sidsel Löyche, testa och recensera Teks borstar och kammar.


Jag måste väl inleda med att erkänna att just borstar och kammar hittills inte riktigt fångat mitt intresse. Innan detta test ägde jag naturligtvis en borste, men hade inte reflekterat över huruvida den ens var lämplig för mitt hår eller om jag borde ha sett mig om efter en annan. Efter att ha testat några varianter från Tek har jag insett vikten av en bra produkt och hoppas kunna inspirera dig att göra detsamma.

Det finns borstar och kammar för alla hårtyper så det gäller att hitta rätt för just dig och dina behov, samt din personliga smak. Tek har designat en hel uppsjö varianter i trä som är ett allergineutralt material och dessutom ligger bra i handen. Ett annat plus är att de också är väldigt eleganta.

Paddelborste för dig med normalt hår

Jag testade en paddelborste med träpiggar som ska vara skonsamma för både håret och hårbotten. Jag kände direkt en skillnad gentemot min gamla borste med piggar av metall som argsint drar i stråna. I borstens botten används äkta naturgummi vilket gör det lätt av avlägsna tappat hår och rengöra borsten. Även i blött hår känns den mer skonsam och de relativt stora, lätt rundade topparna på varje enskild träpigg ger en härlig massage till hårbotten. Detta känns som en snäll och bra borste för vardagligt bruk.

Vildsvinsborste för dig med tunt och fint hår

Vidare testade jag en äkta vildsvinsborste som visserligen passar alla hårtyper men ska vara speciellt bra för ett tunt fint hår. Den känns otroligt mjuk och lätt i håret då den försiktigt separerar stråna utan att slita på dem. Detta är en riktigt bra borste för mitt blekta slitna hår som lätt går av, och nu begriper jag skillnaden på borste och borste! Den gör håret glansigt och är bra som styling-borste då den lägger även små flygiga strån på plats. Min pojkvän har också varit lycklig över denna produkt som alltså fungerar fint på både långt och kort hår.

Utredningskam för dig med tjockt hår

Till sist provade jag Teks utredningskam med extra stora tänder. Den ska vara bäst lämpad för tjockt, lockigt och krulligt hår vilket jag inte har så den har en tendens att inte fullständigt reda ut mitt hår. Däremot upplever jag att den gör nytta i blött hår om man precis som jag har ett trasigt hår som är extra känsligt då det är vått. Den funkar dessutom fint om du lockat håret och vill separera lockarna något för en naturligare look.