Cykeln är ett effektivt transportmedel men är inte alltid helt billiga. Stålhästen startade i oktober 2010 med en  idé och en önskan om att skapa en klassisk, stilig och hållbar cykel som alla skulle ha råd med. Istället för moderna cyklar, som i mångt och mycket såg likadan ut oavsett fabrikat, var förebilden istället mormors eller farfars gamla cykel med rena och stiliga linjer. 

Klimatkompenserade cyklar

Du som väljer att ta cykeln framför alla andra transportslag är även den som bidrar till minst utsläpp. Cykeln är nämligen världens mest miljövänliga fordon. Även om cykeln i sig är världens mest klimatvänliga transportmedel är Stålhästen cyklar lite extra klimatsmarta. Sedan 2020 klimatkompenserar de nämligen för alla sina cyklars klimatpåverkan i tillverkningsprocessen genom att investera i solenergi som ersätter kolkraft i Bhilwara, Indien. Stålhästen prioriterar även att så långt det är möjligt transportera cyklarna med sjötransporter, istället för flyg, tåg eller lastbil. Man kan tycka att ett stort containerfartyg inte är någon miljövän direkt, men ser man till vilka enorma mängder de kan transportera är dom det mest effektiva transportmedlet för att transportera gods.

Att ställa bilen och ta cykeln istället har flera fördelar:

  • Miljö - minska dina utsläpp och din klimatpåverkan.
  • Hälsa - få din dagliga vardagsmotion på köpet under cykelturen.
  • Ekonomi - slipp fordonsskatt, bensinkostnader och p-biljetter.

Stålhästen har prisvärda cyklar för både dam och herr med tidlös design som kommer i flera olika smakfulla färger. I utbudet ingår även elcyklar. Drar du dig idag för att ta cykeln istället för bilen eller bussen för att det är lite för långt? I så fall kan elcykeln vara något för dig! Med en elcykel kommer du betydligt längre än med en vanlig cykel utan att behöva duscha när du kommer fram. Och jämfört med att åka bil eller kollektivt får du ändå en lagom dos daglig motion och frisk luft. En elcykel är dessutom betydligt mer punktlig då det sällan är köer eller driftstopp, du kommer helt enkelt fram i tid och efter några turer fram och tillbaka när du lärt känna din cykelväg kan du nästan på minuten veta när du är framme. En elcykel fungerar i det stora hela precis som en vanlig cykel. Du trampar, bromsar och växlar precis på samma sätt. Det enda som skiljer är elmotorn och den assistans den ger. Elmotorn aktiveras med en magnet -eller momentsensor som känner av när du börjat trampa och först då hjälper till att driva cykeln framåt.

Trafiksäkerheten är A och O - glöm inte hjälmen!