Egenskaper

Vegetarisk Glutenfri Laktosfri Mjölkfri Sockerfri Ej tillsatt socker Fri från sötningsmedel

Vitamin D-3 & K-2, 60 kapslar

Solaray
199 kr
I Lager Fri frakt Öppet köp 14 dagar Beställ före 12:00 så skickas paketet idag
Vitamin D är fettlöslig och lagras därför i kroppen. Vitamin D kallas ofta för ”solskensvitaminet” för att det bildas i huden med hjälp av ultra- violett ljus. D-vitamin förekommer i formerna kolecalciferol (D-3) eller ergocalciferol (D-2). Publicerade studier har visat att vitamin D-2 bara är 30% så effektivt som D-3, när det gäller upptag och omsättning i kroppen. Vitamin D är viktig för immunsystemets normala funktion och bidrar också till att bibehålla normal benstomme och normala tänder. Vitamin K är också fettlösligt och förekommer i flera former. De viktigaste är det vegetabiliska fyllokinon (K-1) och det bakterieodlade menakinon (K-2). Vitamin K är nödvändigt för bildandet av fyra koagulationsfaktorer, bl.a. protrombin, i levern. Det betyder att vitamin K är nödvändigt för att bidra till normal blodkoagulation. Vitamin K är också utöver en rad andra viktiga funktioner, speciellt viktigt för en stark benstomme.
Fyllnadsmedel (dikalciumfosfat), förtjockningsmedel (mikrokristallin cellulosa), menakinon (från natto, soja), klumpförebyggande medel magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid), kolekalciferol (från fiskleverolja). Vegetabilisk kapsel: Förtjockningsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, gellangummi), konserveringsmedel (kaliumacetat).
Per kapsel
Vitamin D-3 100 µg
Vitamin K-2 50 µg
RDI*
Vitamin D-3 2000%
Vitamin K-2 67%
114992
Rekommenderad dos: 1 kapsel dagligen vid måltid.
 
Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för barn. Rådfråga alltid din läkare innan du använder kosttillskott om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel.