Denna jordgubbsglass är inte bara läcker utan också full av naturlig sötma från frukt. Njut av den som en svalkande sommardessert eller närhelst du känner för något sött! Här kommer ett recept på härligt krämig jordgubbsglass som är helt växtbaserad, raw och fri från laktos.
Ingredienser
Glass
2,5 dl cashewnötter, naturella
100 g jordgubbar
50 g mogen banan, fryst i bitar
3 st dadlar
1 dl kokosmjölk
Topping
0,5 dl Superfruit Kokosolja, smält
1 tsk Superfruit Beet rödbetspulver
0,5 msk Agavesirap
Kokoschips
Såhär gör du:
Blötlägg nötterna i ca 3 timmar, häll sedan av vattnet. Mixa ihop samtliga ingredienser till glassen i en kraftfull mixer till en slät och krämig konsistens. Häll upp i glassformar och lägg dem i frysen tills glassarna stelnat. Mixa alla ingredienser till toppingen i en mixer och doppa glassarna i blandningen. Strössla eventuellt lite riven kokos på toppen, frys in glassarna igen eller ät dem direkt. Ta fram glassarna en stund innan servering så att de hinner bli något mjuka, då smakar de som bäst!