Guide: Hemmagjorda ansiktsmasker

Vi är onekligen suckers för vardagslyx och få saker är så najs som att efter en stressig dag ta sig tiden att hemma-spa:a lite. En riktig favvo är att göra en hemmagjord ansiktsmask och bara släppa världen för en liten stund. Därför har vi samlat tre kalas-härliga recept på ansiktsmasker. Och det bästa av allt – de är ätbara så när du är klar med masken kan du smaska i dig den. Bra va? (OBS!! det där med ätbarheten var bara ett skämt. Ät den INTE). Nåväl, över till recepten.

Mjukgörande grön ansiktsmask aka The Green Boost Power Mask

Till den här gröna sköna ansiktsmasken behöver du följande:

  • ½ avokado
  • 2 msk fet, naturell yoghurt
  • 1 msk honung

Så här gör du:

1. Mosa avokadon tillsammans med honungen. Avokadon innehåller fina fettsyror samtidigt som den är krämig och gör huden mjuk. Honungen är anti-bakteriell och har länge använts för att mjukgöra nariga läppar och armbågar och tar nu steget in på face beauty-scenen.

2. Blanda sedan ner yoghurten i avokado- och honungsmoset. Yoghurten är mjukgörande och återfuktande.

3. Nu är ansiktsmasken redo att applicera. Men först efter att du noggrant rengjort huden. Därefter lägger du på masken och låter den verka i 15-20 minuter. Skölj sedan av den.

4. Känn kraften från The Green Boost Power Mask i huden. Njut!

Lugnande grötmask aka The Soothing Porridge Primal Face Mask

Till The Soothing Porridge Primal Face Mask behöver du:

Så här gör du:

1. Mortla havregrynen. Om du, mot förmodan saknar mortel, kan du försöka mosa havregrynen med en sked eller med fingrarna.

2. Häll på det kokande vattnet på de mortlade havregrynen. Låt sedan massan svälla ett par minuter så att det lugnande havreslemmet (förlåt för äckligt ord) släpps från grynen.

3. När grötblandning svalnat något, blanda sedan ner mandeloljan och den eteriska lavendel-oljan. Mandeloljan verkar balanserande på huden medan lavendeloljan är lugnande.

4. Rengör sedan huden ordentligt och applicera därefter ansiktsmasken på huden. Låt den verka i 15-20 minuter innan du sköljer av den.

5. Känn lugnet efter ensamtiden med The Soothing Porridge Primal Face Mask.

Exfolierande bär-mask aka The Exfoliating Berry Sweet&Sour Mask

Till The Exfoliating Berry Sweet&Sour Mask behöver du:

  • 2 msk vispgrädde
  • 5 färska jordgubbar (vintertid går det bra med tinande hela jordgubbar)
  • 2 droppar citronsaft

Så här gör du:

1. Mosa jordgubbarna med en gaffel och bland därefter med den vispade grädden. Jordgubbarna innehåller enzymer som verkar exfolierande på huden medan grädden mjukgör huden.

2. Droppa i citronsaften. Citronen bleker huden en aning och ger ett fräscht intryck samtidigt som den är bakteriedödande

3. Tvätta huden, innan du applicerar ansiktsmasken på huden och låt den verka i 15-20 minuter

4. Skölj sedan av masken och njut av känslan efter den hemgjorda The Exfoliating Berry Sweet&Sour Mask.

Då så. Låt hemmaspaandet börja och glöm inte ansiktsmaskernas heliga budord: En torr ansiktsmask är en död mask – den gör din hud inget gott. Budordet gäller även lermasker. För att inte låta masken torka ut kan du lägga en fuktig handduk över fejjan eller spreja masken med ansiktsvatten. Så young one, off you go. Lycka till!