Gör yoga till en del av din morgonrutin

Alla är inte morgonmänniskor men att göra det till en vana att ge sig själv lite omsorg direkt på morgon är bra för alla. Här ger vi dig tips på vad du kan göra för att starta dagen på bästa sätt. Är du ovan, börja med någon utav tipsen för att sedan fylla på. Allt vi gör flera gånger blir till vanor så ge inte upp - alla kan få till en bra morgonrutin!

Meditera

Ta några djupa andetag när du fortfarande ligger i sängen och känn in hur andetaget sprider sig i kroppen och får hjärtat att slå.

Rulla ut yogamattan

Att yoga på morgonen ger dig fokus för resten av dagen och låter dig landa i kropp och sinne innan dagen drar igång.

Sätt en intention

Vad, som får dig att må bra, vill du lägga extra fokus på idag? Skriv gärna ner din intention i din dagbok för att kunna återkomma till den och reflektera över den.

Låt mobilen, plattan och datorn vara

De ligger fint där de ligger en stund till. Tillåt dig att bara få vara med dig själv en stund, utan massa information och e-mail.

Musik

Sätt på musik som du blir glad och pigg av - Ha på som ett soundtrack till din morgon eller varför inte dansa till musiken som om ingen såg dig! En stunds glatt dansande är alltid en humörhöjare!

Citronvatten

Drick varmt citronvatten - Koka upp lite vatten, häll upp i en kopp, med färsk citron och eventuellt lite skivad eller riven ingefära. Varmt citronvatten hjälper kroppen kicka igång matsmältningen, rengör systemet och rensar ut och bidrar till att balansera immunförsvaret. Perfekt att dricka en stund innan frukost.

Frukost

Ät en hälsosam mindfullnessfrukost - Ta dig gärna tid att äta en hälsosam frukost i lugn och ro, din mage kommer att tacka dig och du kommer att orka mer.

Sist men inte minst!

Le mot dig själv i spegeln - Du är grym!