Gör din egen kroppsskrubb – tre enkla recept

Det finns inte mycket som slår känslan av en hud som precis har fått sig en ordentlig omgång av en mjukgörande skrubb. Man känner hur varenda död hudcell har lämnat kroppen och hur huden precis förvandlades till en babyhud. Att skrubba kroppen någon dag i veckan ger din hud ett nytt glow, du sätter igång blodcirkulationen och kan dessutom få en mer jämn hud. Det finns alltså flera fördelar med att få in skrubbandet som en veckorutin.

Som ni säkert redan vet, eftersom vi tjatar om detta jämnt, så föredrar ju vi när ingredienserna i våra skönhetsprodukter är naturliga. Vi vill helst att allt ska vara naturligt. Allt för att slippa onödiga kemikalier och konstgjorda ingredienser. Därför har vi knåpat ihop tre olika recept på kroppsskrubb som passar perfekt till tre olika tillfällen, beroende på vad du har hemma och vad du vill uppnå med veckans skrubb. Kanske vill du få mer lyster? Eller kanske vill du att skrubben ska sätta igång din blodcirkulation? Istället för att lägga 100 tals kronor på skrubb kan du enkelt blanda ihop en hemma, med enkla och vardagliga ingredienser. Hur bra låter inte det?

Sätt igång blodcirkulationen

I skrubb-världen kallas salt för det vita guldet och det har vi full förståelse för. Salt verkar både renande och sätter igång blodcirkulationen. Eftersom salt finns i flera olika former kan du använda det till både ansikte och kropp. Havssalt till kroppen för att få den lite mer rivande känslan som sätter igång blodcirkulationen och finare salt till ansiktet. I ansiktet är det viktigt att du är lite mer försiktig eftersom huden där är betydligt mer känslig och tunn.

Du behöver

  • Önskad mängd salt, beroende på hur mycket skrubb du vill ha.
  • Önskad mängd kallpressad kokosolja, beroende på vilken konsistens du vill ha.

Gör såhär

1. Om du använder dig av havssalt kan det vara till fördel att mortla saltet lite för att skrubben inte ska bli allt för rivig på dig hud. Har du dessutom känslig hud bör du använda dig av finmalet salt.

2. Blanda ner saltet i en skål med den kallpressade kokosoljan.

3. In i duschen och skrubba rent kroppen från döda hudceller.

4. Smörj därefter in kroppen med någon härlig återfuktande lotion för att behålla en len och mjuk hud.

Öka produktionen av kollagen

Genom att tillsätta citron i din hudvård, som bland annat är rik på antioxidanter, kommer din hud tacka dig genom att bli både fräschare och ge mer lyster. C-vitaminer neutraliserar din hud från fria radikaler och ser till att produktionen av kollagen ökar. Denna skrubb går att använda på hela kroppen, även i ansiktet.

Du behöver

  • 4,5 dl socker.
  • 4 msk smält kokosolja.
  • Några droppar från en nypressad citron.

Gör såhär

1. Smält kokosoljan i micron.

2. Blanda ner sockret och kokosoljan i en skål.

3. Blanda ner citronsaften och blanda ihop ingredienserna ordentligt.

4. Förvara skrubben i en burk och använd i duschen efter behov.

Ge huden ny energi

Kaffe är inte bara gott att dricka. Se till att återanvända kaffesumpen som blir kvar efter att du kokat din morgonkopp. Med en skrubb som innehåller kaffesump kickar du igång blodcirkulationen och ger huden ny energi som verkar uppstramande. Detta gör att kaffe, som innehåller koffein, kan en god effekt på celluliter. Värt att testa, eller hur?

Du behöver

  • 1 dl kaffesump.
  • 1 dl socker, testa gärna farinsocker eller rörsocker.
  • 1/2 del kokosolja.

Gör såhär

1. Smält kokosoljan i micron.

2. Blanda socker, oljan och kaffesumpen i en skål till önskad konsistens.

3. Hoppa in i duschen och skrubba din kropp med din nya, fantastiska kaffeskrubb.