Därför är rödbeta bra för dig

Tidigare har rödbetan kanske ansetts vara en tråkig rotfrukt som har funnits i svenska hem sedan urminnes tider. Det är först på senare tid man har hypat rödbetans egenskaper som faktiskt är fantastiska på många sätt och vis. Antalet hälsofördelar som rödbetan har är många och det glädjer oss hälsofreak att något så enkelt att tillaga kan vara så nyttigt för kroppen. Tycker du inte om att äta rödbetan som den är, kan du dricka rödbetsjuice. Antingen ren rödbetsjuice eller tillsammans med andra frukt och grönsaker.

Bidrar till bättre immunförsvar

Rödbetorna är boostade med vitaminer och mineraler. Vitaminerna i rödbetor stärker och skyddar kroppens celler medan mineraler och fytokemikalierna som man hittar i rödbetan gör att kroppen blir mer motståndskraftig mot bakterier och infektioner. Med hjälp av rödbeta och dess alla vitaminer och mineraler kan du kanske förminska antalet sjukdagar.

Rödbetor hjälper magen

Rödbetor är fulla med fibrer och fibrer vet vi redan att det är det bästa för att sätta igång mag- och tarmsystem. Blir du lätt förstoppad så kan du alltid testa att öka mängden rödbetor i din kost för att toalettbesöken ska bli mer regelbundna.

Därför minskar rödbetor sötsuget

På tal om fibrer så ökar det mättnadskänslan. Man blir inte hungrig lika snabbt och på så sätt blir blodsockernivån mer jämn och sötsuget minskar. Rödbetan är nämligen en basisk föda och bidrar till att PH-värdet stabiliseras och när kroppens PH värde är stabilt minskas också sötsuget. Två bidragande faktorer till att minska sockersuget. Win win tycker vi!

Rödbetsjuice förbättrar uthållighet

Rödbetan innehåller höga halter av ämnet nitrat vilket bidrar till förbättrad syreupptagning i kroppen. När syreupptagningen förbättras kan kroppen använda syret mer effektivt och på så sätt blir man mer uthållig. Det är ingen slump att elitidrottare dricker rödbetsjuice för att kunna prestera på topp.

Rensar kroppen från slagg och gift

Aminosyran metionin som finns i rödbetan är en nödvändighet för att hjälpa kroppen att rena sig från slaggprodukter och andra gifter. Även om du äter hälsosamt är kroppen oftast inte helt fri från slaggprodukter och gift men en daglig dos av rödbeta i form av rödbetsjuice kan underlätta det naturliga reningssystemet som finns i kroppen.

Se till att få i dig den dagliga dosen av rödbeta för att kroppen ska hålla sig pigg och glad.