Vi använder cookies för att din kundupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer.
Egenskaper

Alfalfa, 350g ekologisk
Kung MarkattaEgenskaper

- Ekologisk
Kung Markatta Alfalfa ger krispiga groddar
Kung Markatta Alfalfa är frön som du använder för groddning. På några dagar får du härligt krispiga groddar som är rika på mineraler och vitaminer. Groddarna är supergoda att ha på en härlig smörgås eller blanda ner i en sallad. Att få fina groddar är superenkelt med Kung Markatta Alfalfa.
Så här gör du egna groddar
När du vill grodda med Kung Markatta Alfalfa är det viktigt att du börjar med att pastörisera alfalfa-fröna eftersom de inte är värmebehandlade. Det gör du genom sänka ner dem i 70-gradigt vatten i ca 20 sekunder. Därefter kyler du ner fröna direkt i en skål med kallt vatten samtidigt som du rör om. Sedan blöttlägger du ca 2 msk i en glasburk, som rymmer ca 2 liter vatten, över natten. Efter det häller du av vattnet, sköljer alfalfa-fröna i vatten och täcker dem med en tunn duk. Lägg tillbaka paketet i den tomma burken och förvara den mörkt i rumstemperatur. Du sköljer fröna några gånger per dag. Groddarna är färdiga att äta efter 3-5 dagar och håller ungefär 1 vecka i kylen.
Varumärke | Kung Markatta |
Kategori | Mat & dryck > Skafferiet |
EAN | 7391835001410 |
Artikelnummer | 126169 |
Näringsvärde | Per 100 g | Per påse (350 g) |
---|---|---|
Energi | 93 kJ | 326 kJ |
Energi | 23 kcal | 81 kcal |
Fett | 1 g | 3,5 g |
- varav mättat fett | 0 g | 0 g |
Kolhydrater | 1 g | 3,5 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Fibrer | 1,9 g | 6,7 g |
Protein | 4 g | 14 g |
Salt | 0 g | 0 g |