Fyra snabba med Mats Tärning

   

ra-produktion

En av våra absolut storsäljare på Happy Green är rödbetsjuicen och Rå Rödbeta på Bag-in-box har frestat många. Därför bad vi Mats Tärning på Wellnox svara på fyra snabba frågor om deras juicer, hur de kom på idén med juice på bag-in-box och varför deras juicer inte innehåller något socker.  


1. Så, ekologisk juice på bag-in-box, hur föddes den idén?
Vårt intresse föddes i samband med att Thomas fick en hjärtinfarkt sommaren 2013. Thomas har genetiska förutsättningar och han började noga studera vilka faktorer som faktiskt kan påverka för att inte råka ut för samma sak igen. Han mådde dessutom dåligt av medicineringen. Det var så Thomas kom i kontakt med medicine doktor Olle Haglund och professor Karl E. Arfors, samt Mats Tärning som idag står bakom initiativet Wellnox.

Vi fick idén att dela med oss till andra människor. Efter många och långa möten med MD Olle Haglund och professor Karl Arfors beslutade vi oss för att starta egen produktion av initialt rödbets- och lingonjuice i några olika kombinationer, bland annat med granatäpple. Därmed var vår produktserie RÅ född. Idag har vi även juicer av blåbär, aronia och tranbär samt samt drycker med citron- och ingefärsjuice.

Vi tror genuint på idén och vill sprida kunskapen och tillgången till så många som möjligt. Vi värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. Vi strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i våra drycker utan pastöriserar dem.


2. Hur kommer det sig att juicerna inte är sötade?
Tillsatt socker och sötningsmedel är till för att höja smaken i drycker och mat. Tyvärr så är så att socker både höjer blodsockernivån och därmed insulinproduktionen. Socker påverkar också vissa nyttiga och bra egenskaper, som flera av de råvaror vi använder har, negativt vilket innebär att den bearbetande eller förebyggande funktion för t ex Diabetes typ 2 som Lingon och Blåbär har minskar om vi skulle tillsätta socker. Socker har också en negativ effekt på fettlagringen i kroppen. Det främjar alltså att fett lagras enklare i kroppen.


Rödbetsjuice


3. Varför ska en dricka era juicer? Vilka är de positiva effekterna?
Alla våra juicer har någon förebyggande eller bearbetande funktion. Så man dricker dem för att förebygga framtida hjärt- och kärlproblem, diabetes typ 2 eller helt enkelt för att öka immunförsvar och därmed undvika exempelvis förkylningar.

Vår RÅ Lingon är helt fantastisk på att stabilisera blodsockernivån. Rödbetan och dess nitrater blir mer och mer känd för dess positiva effekter på vårt hjärt- och kärlsystem så där kan man se att flera fått stabiliserat blodtryck (oftast sänkt från ett högt värde). RÅ Ingefära är fantastiskt för att bygga ett bättre immunförsvar och förbättra skyddet mot olika typer av inflammationer.


4. Hur ljus ser framtiden ut för ekologiska juicer, tror du?
Alla blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss samtidigt som vi blir mer kunniga i vad vi ska undvika. Framtiden talar verkligen för vi som konsumenter vill ha allt mer rena och miljönära råvaror. Produkter som baseras på det har ett växande intresse och ökande efterfrågan så absolut kommer efterfrågan på ekologiska eller naturliga juicer och produkter att öka.


Se hela sortimentet från RÅ här.
Se hela sortimentet av Rödbetsjuice