Därför är rödbeta bra för dig

   

Rödbetor på skärbräda

Rödbetan framstår allt mer som vår populäraste rotfrukt – och det finns goda anledningar till det. Med denna heta röda rotsak får du en massa nyttigheter, och bättre immunförsvar, mindre sötsug och sänkt blodtryck!

Se hela sortimentet av Rödbetsjuice

1. Renar kroppen
Rödbetan innehåller aminosyran metionin som hjälper kroppen och dess reningssystem, till exempel levern. Det finns även höga halter av flavonoider som också hjälper levern att fungera bra.


2. Huden blir vackrare
Det spelar roll vad du stoppar i dig, skönheten kommer inifrån! Rödbetan är full med en massa näringsämnen som förhindrar åldrande och aknebesvär.


3. Bättre mage – mindre sötsug
Fibrer gör att du håller en jämnare blodsockernivå och inte blir hungrig lika fort, och därmed minskar också sötsuget. Rödbetan innehåller en massa kostfibrer och då kan du vara säker på tarmar och mage kommer fungera prima – och att du slipper förstoppning.


4. Maratonbetan
Nitrat har i studier visat sig påverka syreupptagningsförmågan i kroppen och gör att kroppen behöver mindre syre. Detta gör att när du springer så blir du effektivare och uthålligare. Så om du satsar på att springa lite längre, ta ett glas rödbetsjuice fulladdat med nitrat innan.


5. Sänk blodtrycket
Enligt brittiska studier så ger rödbetan en blodtryckssänkande effekt för den som har problem med högt blodtryck.


6.  Toppen för ditt immunförsvar
Rödbetan är nyttig på många sätt och gör dig motståndskraftig mot bakterier och infektioner. Rik på mineraler och full med vitaminer som är bra för ditt immunförsvar – dessutom skyddar och stärker det röda färgämnet, antioxidanten betacyanin, kroppens celler.


Här kan du köpa rödbetsjuice:
RÅ Rödbeta Bag-in-box, 3l ekologisk
RÅ Rödbeta 50cl ekologisk
Kung Markatta Rödbetsjuice, 75cl KRAV ekologisk
Biotta Rödbetsjuice, 50cl ekologisk
Hälsosafter Rödbetsjuice, 75cl ekologisk


Här kan du köpa rödbeta-pulver:
Superfruit Beet Röbeta, 250g pulver ekologisk
Rawpowder Rödbeta, 200g pulver ekologisk

Se hela sortimentet av Rödbetsjuice